Мања слова Већа слова РСС
>

Интерпол: Црногорска полиција лишила слободе осумњиченог за убиство у Холандији извршено прије 11 година

Интерпол: Црногорска полиција лишила слободе осумњиченог за убиство у Холандији извршено прије 11 година
Датум објаве: 16.08.2019 15:03 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције су на Граничном прелазу Драченовац, приликом покушаја уласка у нашу земљу, лишили слободе А.М. (37), држављанина Републике Србије, који се потражује међународном потјерницом НЦБ Интерпол Хаг због сумње да је у Холандији починио кривично дјело убиство.

Међународна Интерполова потјерница издата је за А.М. ради обезбјеђирњањеговог присуства у кривичном поступку који се против њега води у Холандији због основане сумње да је прије више од 11 година, 20.06.2008. године, у граду Бреда лишио живота оштећено лице на начин што му је задао више убода ножем.

Судија за истрагу Вишег суда у Бијелом Пољу је за А.М. донио рјешење о одређивању екстрадиционог притвора. Слиједи комуникација надлежних органа Црне Горе и Холандије ради изручења тог лица овој држави.

Црногорска полициија је, на основу иностраних међународних потјерница, у првој половини 2019. године на нашој територији лишила слободе 29 лица које међународно потражују друге државе. Полиције иностраних земаља су, поступајући по међународним потјерницама које је издао НЦБ Интерпол Подгорица, у првој половини ове године у иностранству лишили слободе 20 лица које међународно потражује црногорска полиција.