Мања слова Већа слова РСС
>

Управа полиције и Заштитник људских права и слобода заједно на унапријеђењу превенције тортуре

Управа полиције и Заштитник људских права и слобода заједно на унапријеђењу превенције тортуре
Датум објаве: 16.07.2019 14:50 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић састао се данас са замјеницом Заштиника људских права и слобода Зденком Перовић у циљу унапријеђења сарадње ове двије институције. На састанку је оцјењено да је сарадња између двије институције професионална а однос партнерски.

Вељовић и Перовић су разговарали о превенцији тортуре и других сурових, нељудских и понижавајућих поступака или казни као и на унапријеђивању овог сегмента са аспекта заједничког дјеловања.

Директор Веселин Вељовић је на састанку истакао посвећеност и спремност Управе полиције у спровђењу препорука које се доносе извјештајима Националног механизма за превенцију тортуре.

Директор Вељовић и замјеница Перовић су разговарали о новој методологији рада Националног превентивног механизма, као и важности превенције било каквог облика нелегитимног поступања према лицима лишеним слободе, гдје свој допринос заједнички требају дати ове двије институције.

Састанку су присуствовали начелник Центра безбједности Подгорица Милован Павићевић и савјетници из Националног механизма за превенцију тортуре Црне Горе – Данијела Брајковић и Менсур Бошњак.