Мања слова Већа слова РСС
>

Вељовић и Маринов о снажењу сарадње црногорске и бугарске полиције и заједничкој борби против криминала

Вељовић и Маринов о снажењу сарадње црногорске и бугарске полиције и заједничкој борби против криминала
Датум објаве: 26.07.2019 13:11 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Директор Управе полиције Веселин Вељовић састао се данас министром унутрашњих послова Републике Бугарске Младеном Мариновим. Директор и министар су оцијенили да полиције двије државе имају добру и професионалну сарадњу која ће у наредном периоду бити интензивирана.

Директор Вељовић је истакао да је Управа полиције отворена за динамичнију сарадњу са полицијом Репубилике Бугарске, те да у размјени знања и искустава двије полиције црногорска полиција може имати бенефита од усвајања добрих пракси у примјени стандарда полицијских поступања у земљама Европске уније.

Директор Вељовић и министар Маринов разговарали су и о доприносу који Управа полиције даје динамичном интеграцијском путу наше земље у Европску унију и конкретним резултатима у борби против организованог криминала и корупције који су претходном периоду препознати као успјешни од релевантних међународних партнера.

Осим тога, тема састанка су биле илегалне миграције, као један од безбједносних аспеката који представља пријетњу региону али и Европској унији.
Осим стратешке, оперативна сарадња двије полиције почива на квалитетној међународној полицијској сарадњи која је у претходном периоду резултирала конкретним активностима у борби против криминала.

Вељовић и Маринов су сагласни да ће сарадња црногорске и бугарске полиције у наредном периоду бити додатно снажена кроз међународне платформе као што је СЕПЦА, чије пресједавање од децембра преузима црногорска полиција, као и кроз конкретне активности у рјешавању препознатих изазова у региону, а првенствено у борби против свих облика организованог криминала и илегалних миграција.

Састанку је присуствовала амбасадорка Републике Бугарске у Црној Гори Меглена Плугчиева.

УП  УП