Мања слова Већа слова РСС
>

Херцег Нови: Кривичне пријаве због утаје пореза и доприноса у износу већем од пола милиона еура

Датум објаве: 19.08.2019 08:47 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције су у Херцег Новом су, предузимајући активности из области откривања и сузбијања кривичних дјела привредног криминалитета, претходних дана надлежном тужиоцу поднијели кривичне пријаве против једног правног и одговорног физичког лица у том правном лицу, као и још три физичка лица, због сумње да су утајом пореза и доприноса оштетили Буџет Црне Горе за износ од 545.520,64 еура.

Сумња се наиме да су фирма „Горатеx ЦО“ д.о.о. Херцег Нови и одговорно лице Р.Г. кривичним дјелом утаја пореза и доприноса, као и кривичним дјелом проузроковање стечаја, оштетеили Буџет за 426.720,75 еура. В.М. из Херцег Новог се сумњичи да је кривичним дјелом утаја пореза и доприноса у продуженом трајању, као извршни директор и овлашћени заступник фирме „Вусамонт“ д.о.о. Херцег Нови, нанио штету Буџету за износ од 47.990,67 еура, док се Л.А. и Б.Н. из Херцег Новог сумњиче да, као улагачи капитала у ортачкој изградњи, нису приказали опорезиви промет чиме су Буџет оштетили за 70.809,22 ерура.

Црногорска полиција у овом моменту провјерава пословање око 1.000 привредних друштава.

Подсјећамо да су службеници Управе полиције претходно, дакле у периоду од почетка године до 01. августа ове године, у оквиру оперативног пројекта „Евазија“, који се односи на откривање и процесуирање кривичних дјела из области привредног криминалитета у вези са незаконитостима у поступку ликвидације предузећа као и утајом пореза и доприноса, надлежним тужиоцима поднијели 134 кривичне пријаве против 156 физичких и правних лица за 147 кривичних дјела из ове области којима је настала материјална штета по Буџет Црне Горе од око 1.520.000 еура.