Мања слова Већа слова РСС
>

Полиција у Подгорици лишила слободе лице које је приликом контроле усмјерило револвер у полицијске службенике; одузети пиштољ и револвер

Датум објаве: 06.09.2019 19:55 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције су у Подгорици контролом лица пронашли и одузели два комада ватреног оружја. Н.Ш. (45) је лишен слободе због основане сумње да је починио кривично дјело недозвољено држање оружја и експлозивних материја и кривично дјело напад на службено лице у вршењу службене дужности.

Полиција је данас у насељу Биоче, у циљу контроле лица за које је постојала сумња да посједује оружје, зауставила моторно возило којим је управљало тада непознато лице, а које је приликом заустављања од стране полиције потегло револвер и усмјерило га у правцу полицијских службеника.

Полицијски службеници су брзом и ефикасном акцијом савладали и лишили слободе лице које је том приликом пружало активан отпор и својим поступцим директно довело у опасност животе службених лица.
Приликом лишења слободе употријебљена су средства принуде.

Прегледом возила полицијски службеници су пронашли и одузели пиштољ и револвер „Смитх & Wессон” .38 специјал са муницијом.

Пронађено и одузето оружје биће упућено у Форензички центар ради вјештачења.

Н.Ш. ће бити уз кривичну пријаву приведен надлежном тужиоцу.