Мања слова Већа слова РСС
>

Успјешно реализована активност под окриљем Европске мултидисциплинарне платформе за борбу против криминалних пријетњи - ЕМПАЦТ

Успјешно реализована активност под окриљем Европске мултидисциплинарне платформе за борбу против криминалних пријетњи - ЕМПАЦТ
Датум објаве: 10.09.2019 15:50 | Аутор: УП

Испис Штампај страницу


Службеници Управе полиције и Управе царина су учествовали у оперативној активности Дани заједничке акције Западни Балкан за 2019. (Тхе Јоинт Ацтион Даy Wестерн Балканс 2019.).

У овој активности учествовали су службеници из 30 држава и осам агенција и међународних организација а које су се удружиле у оквиру четири ЕМПАЦТ-ова приоритета: незаконита трговина ватреним оружјем, илегалне миграције, преваре са документима и кријумчарење дроге.

За вријеме трајања акције на територији Црне Горе, као подршка Управи полиције, по први пут су били ангажовани ресурси Еуропол-а, мобилна канцеларија и форензичка подршка, што је омогућило повећану оперативност полицијских службеника на терену.

Током ове активности провјеравано 214.147 лица, возила и просторија. Лишено је слободе 175 лица.

У Црној Гори је за вријеме трајања активности провјерено 3.593 лица, 893 возила, одузета су четири комада оружја и лишено је слободе шест лица.

Операција је координирана под окриљем Европске мултидисциплинарне платформе за борбу против криминалних пријетњи (ЕМПАЦТ), као дијела циклуса политике Европске уније, четворогодишњег плана за борбу против тешког и организованог криминала.

Ова операција спроведена је са циљем јачања европских граница и унутрашње безбједност.

УП   УП